2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ελευσίνας

Ιστορικό Τεχνικής Εκπαίδευσης

Η δράση της τεχνικής εκπαίδευσης ξεκίνησε από το σχολικό έτος 1973-74 έως το σχολικό έτος 1978-79 που λειτούργησε στην Ελευσίνα η “Μέση Δημόσια Τεχνική Σχολή Εργοδηγών Ελευσίνος” με τμήματα Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων, Εργοδηγών Μηχανολόγων, Εργοδηγών Δομικών, Εργοδηγών Ψυκτικών και Εργοδηγών Ναυπηγών.

Το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Ελευσίνας περιλάμβανε αρχικά τους εξής τομείς:

1)Μηχανολογικό (Τμήμα Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων και βιομηχανικής παραγωγής).
2)Ηλεκτρολογικό (Τμήμα Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων).
3)Ηλεκτρονικό (Τμήμα Ηλεκτρονικών Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμού).
4)Οικονομίας-Διοίκησης (Τμήμα Υπαλλήλων Λογιστηρίου και Υπαλλήλων Διοίκησης).

Επί πλέον των ανωτέρων ιδρύθηκαν οι εξής τομείς:

1) Από το σχολικό έτος 1998 Τομέας Πληροφορικής με Τμήμα Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
2) Από το σχολικό έτος 1998 Τομέας Δομικών με Τμήματα Κτιριακών Έργων και Σχεδίασης Έργων αρμοδιότητας Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων.

Κατά το σχολικό έτος 1998-99 λειτούργησε στην Ελευσίνα το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ελευσίνας. (Λειτούργησε μόνο η 1η τάξη).
Από την 1-9-1998 μέχρι σήμερα (11-3-2003) λειτουργεί στην Ελευσίνα το 1ο Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (1ο ΤΕΕ) Ελευσίνας, και το 2ο Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (2ο ΤΕΕ) Ελευσίνας σε απογευματινό ωράριο.

ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 1ου-2ου ΕΠΑΛ / 1ου ΣΕΚ

Από το Σεπτέμβριο 1973 μέχρι το Φεβρουάριο 1975 οι σχολικές μονάδες Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Ελευσίνας στεγάστηκαν σε μισθωμένο διδακτήριο στην οδό Θηβών (μετέπειτα Ηρώων Πολυτεχνείου). Από το Φεβρουάριο 1975 μέχρι το Σεπτέμβριο 1985 οι παραπάνω σχολικές μονάδες στεγάστηκαν σε συγκρότημα μισθωμένων διδακτηρίων. Στην οδό Θήρων 79 στην Ελευσίνα. Από τον Οκτώβριο 1985 μέχρι τον Αύγουστο του 1991 οι παραπάνω σχολικές μονάδες στεγάστηκαν παράλληλα σε συγκρότημα μισθωμένων διδακτηρίων στην οδό Θήρων 79 στην Ελευσίνα και στα διδακτήρια στην οδό Γέλας στην Ελευσίνα. Από το Σεπτέμβριο του 1991 οι παραπάνω σχολικές μονάδες στεγάζονται σε δύο διδακτήρια των οποίων ιδιοκτήτης είναι το Δημόσιο, στην οδό Γέλας 1. Το κτήριο αιθουσών διδασκαλίας, που χρησιμοποιείται σήμερα αποπερατώθηκε το 1985 και το κτήριο των Εργαστηρίων το 1991.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Λεωφ. Γελάς 1, Ελευσίνα

Τηλέφωνο:
Επικοινωνία
Πώς θα Πάτε :

Αφήστε μια κριτική

Αξιολόγηση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed