Κωνσταντίνος Κώνστας 

Υποψήφιος Δήμαρχος

Γεννήθηκε το 1988 στην Ελευσίνα, όπου και κατοικεί. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ελευσίνας και στη συνέχεια από το Πολυτεχνείο Πάτρας από τη σχολή Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Εργάζεται ως Μηχανικός Λογισμικού στο τμήμα πληροφορικής στην εταιρεία Ορφέας Βεϊνόγλου (κλάδος Logistics) στην Ελευσίνα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν ενεργό μέλος των σπουδαστικού και φοιτητικού κινήματος σαν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών. Σήμερα δραστηριοποιείται κυρίως μέσα από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Θριασίου – Μεγαρίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ. 

Ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Κωνσταντίνου Κώνστα στον Συνοικισμό (Κείμενο εδώ)

 


Ο Κωνσταντίνος Κώνστας απαντά σε 6 ερωτήσεις, 6 νέων της πόλης μας

Παραλία Ελευσίνας

Άρθρο του Νίκου Τσοπελάκη, υποψήφιου δημ. συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ελευσίνας – Μαγούλας

…..”Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν συνηθίσει να ζουν σε μια εργατούπολη, δίπλα σε εργοστάσια, χαλυβουργίες, ναυπηγεία, τσιμεντοβιομηχανίες, σε διυλιστήρια και εταιρίες υγραερίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τον Σκαραμαγκά μέχρι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, σε 16 χιλιόμετρα απόσταση, πέρα από το σημείο που είναι στην παραλία του Ασπροπύργου, υπάρχει πρόσβαση στην θάλασσα μόνο σε δύο μικρά κομμάτια, δεξιά και αριστερά από το λιμάνι της Ελευσίνας. Δεν φτάνει που τα ανοιχτά σημεία στην θάλασσα είναι λίγα, τώρα ακόμα κι αυτά ετοιμάζονται να τα παραχωρήσουν στο κεφάλαιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Χώρια που ο κόλπος της Ελευσίνας έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο καραβιών, χώρια που το λιμάνι της Ελευσίνας, όπως κι αυτό του Ασπροπύργου, παίρνει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, δηλαδή της παραχώρησης σε εφοπλιστές και σε μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι κατ’ αποκλειστικότητα πλέον, θα εκμεταλλεύονται τις υποδομές και τους εργαζόμενους”.

Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην πλατεία της Ελευσίνας στην συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Είναι αυτή η πραγματικότητα που βιώνουμε εδώ και εκατονταετίες (από τις αρχές του περασμένου αιώνα) στην Ελευσίνα και με τον πιο τραγικό τρόπο τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι δημοτικές παρατάξεις λοιπόν στην Ελευσίνα έχουν αναλωθεί σε ένα αγώνα δρόμου ποιά και ποιός επικεφαλής θα μετατρέψει την παραλία σε Βαρκελώνη. Αυτά βέβαια δεν είναι καινούργια. Ποιός ξεχνάει τις υποσχέσεις των προκατόχων της σημερινής δημοτικής αρχής για απόδοση των χώρων του ΤΙΤΑΝ στους πολίτες, το master plan του οργανισμού Λιμένος για πλωτό πάρκινγκ (!), τις υποσχέσεις διαχρονικά των Νομαρχών και Περιφερειαρχών για πάρκο στην Πυρκάλ, για την άμεση απομάκρυνση των διαλυτηρίων ΣΑΒΒΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και άλλα πολλά. Και σήμερα δεν λένε τίποτε διαφορετικά. Υποσχέσεις, ευχολόγια άντε και κάποιες φρούδες ελπίδες στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα, το νέο φετίχ των συνδυασμών πλην Λαϊκής Συσπείρωσης (αυτοί είναι μάλλον παλιομοδήτες και δεν γουστάρουν τον Ευρωπαϊκό κοσμοπολιτισμό!) .

Τίθενται όμως δύο βασικά ερωτήματα:

1) Γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν ότι όλο το παραλιακό μέτωπο είναι “ιδιοκτησία” του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ); Φυσικά και το γνωρίζουν. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο βωμό του κέρδους μια ανώνυμη εταιρεία το μέγιστο αγαθό που είναι η θάλασσα και η παραλία το έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως οι προκάτοχες φρόντισαν με νόμους να δεσμεύσουν το παράκτιο μέτωπο αδιαφορώντας για την υγεία και την διασκέδαση των κατοίκων του Θριασίου Πεδίου. Και ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα, δεν έχουμε δει τα κοντέινερ της COSCO να κοσμούν το παράκτιο μέτωπο. Ιδιωτικοποιήσεις εν όψει βέβαια. Που λοιπόν θα γίνουν οι περίφημες αναπλάσεις;

2) Γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν πως ότι εφάπτεται της Παραλίας ανήκει σε ιδιώτες και στις τράπεζες; Φυσικά και γνωρίζουν ότι ο ΚΡΟΝΟΣ ανήκει σε εφοπλιστή, η ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ στις τράπεζες, ο ΤΙΤΑΝ στους Κανελλόπουλους, η ΠΥΡΚΑΛ στα ΕΛΠΕ. Τίποτα δεν ανήκει στο Δήμο τίποτα δεν είναι κρατικό. Σ αυτό συνέβαλαν οι δημοτικές αρχές που υπέγραψαν και με τα δύο χέρια την πολεοδόμηση του ΚΡΟΝΟΥ, την καταστροφή του πάρκου του ΙΡΙΣ, την επιστροφή του αναψυκτηρίου της παραλίας στον ΟΛΕ, την κατασκευή της βάσης του Λιμενικού, την παραχώρηση του χώρου μπροστά από τον ΚΡΟΝΟ. Τώρα Οι “παραχωρήσεις” οι “δωρεές” και τα δώρα των βιομηχάνων και των τραπεζών μόνο σαν κακόγουστο αστείο ακούγονται. Νομίζω και οι φρόνιμοι ταγοί της Πολιτιστικής πρωτεύουσας δύσκολα θα τολμήσουν να επενδύσουν σε ξένο αχυρώνα.

Τα πράγματα εδώ στην Ελευσίνα ήταν πάντα δύσκολα, αφού σε αυτή την πόλη έστησαν τις ναυαρχίδες τους εφοπλιστές και βιομήχανοι. Ότι κερδήθηκε, κερδήθηκε μετά από αγώνες των εργαζομένων, των κατοίκων έχοντας την συμπαράσταση προοδευτικών δημοτικών συνδυασμών. Ούτε η “Ευρώπη” θα σώσει την Παραλία, ούτε οι κυβερνήσεις που την κατέστρεψαν, ούτε οι “πολιτισμένοι” βιομήχανοι, ούτε οι νέοι σωτήρες που εμφανίζονται παραμονές των εκλογών.

Υ.Γ.

Στο τελευταίο φυλλάδιο της Ενεργής Συμπολιτείας φιγουράρουν δύο (από τις τρεις) φωτογραφίες με συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης της παραλίας που καμία σχέση δεν έχουν με δημοτικές παρατάξεις. Η μία είναι ενός περιοδικού που πλέον δεν εκδίδεται και που τα πέντε μέλη της συντακτικής επιτροπής ουδεμία σχέση είχαν με την Ενεργή συμπολιτεία που άλλωστε τότε το 2002 δεν υπήρχε. Η δεύτερη ένα σύνθημα για τη σωτηρία του πάρκου του ΙΡΙΣ της Επιτροπής Παραλίας του 2005 αποτελούμενη από 32 μέλη, που μόνο δύο είναι σήμερα υποψήφιοι με την συγκεκριμένη παράταξη. Φυσικά ούτε τότε υπήρχε Ενεργή Συμπολιτεία. Κι επειδή το ράσο δεν κάνει τον παπά, ένας εκ των ομιλητών στην τελευταία εκδήλωση της Ενεργής Συμπολιτείας, τότε αντιδήμαρχος, ήταν ο μεγαλύτερος πολέμιος και του περιοδικού και της Επιτροπής και αυτός που έβαλε πλατειά φαρδιά την υπογραφή του για την ολέθρια καταστροφή του Πάρκου του ΙΡΙΣ και της καταστροφικής πολεοδόμησης και κατακερματισμού του ΚΡΟΝΟΥ προς όφελος του εφοπλιστή. Αυτά για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεώτεροι πως φτάσαμε στο σημερινό χάλι της παραλίας, που τώρα όλοι προσδοκούν ψήφους στο όνομά της.

Τσοπελάκης Νίκος

Κάλεσμα υποστήριξης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στην περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Ελευσίνας
Καλούμε σε υπερψήφιση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές. Ψηφίζουμε την «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο Δήμαρχο Ελευσίνας τον Κωνσταντίνο Κώνστα και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιάννη Πρωτούλη.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, είμαστε απ’ αυτούς που σηκώνουν τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δήμαρχοι τους και οι περιφερειάρχες τους. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική που τους αναλογεί.

Είμαστε απ’ αυτούς που είναι απέναντι στην πολιτική που μας δένει περισσότερο στο φονικό ΝΑΤΟϊκό άρμα, σπέρνει νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και ετοιμάζει τα παιδιά μας να γίνουν «κρέας για τα κανόνια», για να πάρει το ελληνικό κεφάλαιο καλύτερη μοιρασιά από την λεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Είμαστε από αυτούς, που δεν ανεχόμαστε άλλο στο όνομα της δήθεν «αριστεράς» να αμαυρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αξίες και τα ιδανικά των αγωνιστών. Που δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας πετάνε, δεν βολευόμαστε με τα ψεύτικα διλήμματα και το «μικρότερο κακό» που οδηγεί στο μεγαλύτερο.

Το πραγματικό δίλημμα στις εκλογές είναι αν θα βγει ισχυρό το ΚΚΕ, για να είναι ισχυρός ο λαός. Κάθε άλλη ψήφος είναι χαμένη. Είναι κρίσιμο να πάει ψηλά το ποσοστό του ΚΚΕ και όσο πιο χαμηλά μπορεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου.

Υποστηρίζουμε το ΚΚΕ γιατί:

Δικαιώθηκε σε όλα όσα είπε.
Στάθηκε δίπλα στο λαό σε κάθε διεκδίκησή του. Είναι το στήριγμα για να ακουμπήσουν οι εργαζόμενοι στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που θα έρθει, όποιοι και αν είναι στην κυβέρνηση.
Για να δυναμώσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Για να χτυπηθεί η μοιρολατρία και το ψεύτικο «τίποτα δεν γίνεται».
Για να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων υπέρ του λαού. Για να ανοίξει ο δρόμος στο μέλλον που αξίζει στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, στους επαγγελματίες.
Κάνουμε το αποφασιστικό βήμα μπροστά, βαδίζουμε τον δρόμο της ελπίδας και της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ, για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, για να πούμε ένα δυνατό όχι στο ΝΑΤΟ, για να καταδικάσουμε την ΕΕ της φτώχιας, της ανεργίας, των πολέμων, γιατί θέλουμε να ανασάνουμε από την μπόχα του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, για να υπάρχει πραγματικό μέτωπο στον φασισμό, για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στον δήμο, στην περιφέρεια, απέναντι στις κυβερνήσεις.

Διεκδικούμε υποδομές αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Θέλουμε Δήμο και Περιφέρεια που θα στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και όχι Δήμο και Περιφέρεια που θα στρογγυλοκάθονται οι ξεπουλημένοι στους μεγαλοεπιχειρηματίες εργατοπατέρες. Θέλουμε δημοτική αρχή σαν της Πάτρας, του Χαϊδαρίου, της Πετρούπολης, της Καισαριανής, της Ικαρίας.

Αγγελάκη Γιώτα, εκπαιδευτικός

Αγγελόπουλος Νίκος,πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, πρώην δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τον «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ»

Αγγελοπούλου Βαλεντίνα, ιατρός στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Αδάμ Βασιλική, τραπεζοκόμος στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Αλεξανδρόπουλος Αντώνης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ελευσίνας

Αλεξανδρόπουλος Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος

Βαρδαβάκης Μανώλης, πρόεδρος Δ.Σ. εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου, δημοτικός σύμβουλος με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Βασιλείου Ελένη, ταμίας σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας

Γεωργίου Ρένα, ιδιωτική υπάλληλος

Γκέκα Γεωργία, οικιακά

Γκίκα Βιβή, αρτοποιός, πρόεδρος συλλόγου γυναικών Ελευσίνας

Διασάκος Χαράλαμπος, ιδιωτικός υπάλληλος

Ζαφειρόπουλος Θανάσης, ιδιωτικός υπάλληλος

Ηλία Αγγελική, μέλος Δ.Σ. συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας

Θεοδώρου Μίμης, καθηγητής φιλολογίας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας – εκλεγμένος με τον «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ»

Θεοδώρου-Κουτσουμπή Ελένη, συνταξιούχος δασκάλα

Θεοδώρου Νίνα, συνταξιούχος ιατρός

Καλαντζάκου Γιαννούλα, οικιακά

Καμπουράκης Σπύρος, εργαζόμενος, πρώην συνδικαλιστής στην εταιρεία «ΚΑΝΑΚΙ»

Κανελλοπούλου Γιάννα, συνταξιούχος εφοριακός

Καραβερβέρης Μενέλαος, συνταξιούχος οικοδόμος, συνδικαλιστής

Κτενά Αφροδίτη, καθηγήτρια στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δήμο Αθηναίων

Κτενά Αφροδίτη, συνταξιούχος

Κώνστα Ελένη, επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης

Λαζαρίδης Διονύσης, Μέλος Δ.Σ. συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας

Λιάγκας Τάσος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας

Λιάσκος Λεωνίδας, συνταξιούχος ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Μαΐλης Δημήρης, συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος του σωματείου «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»

Μαΐλης Νίκος, γραμματέας Δ.Σ. σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Μανιάς Μανώλης, συνταξιούχος «ΤΙΤΑΝ», πρώην δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με το «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ»

Μαρούγκας Αλκιβιάδης, πρώην δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τον «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ»

Μαρούγκα Αρχόντω, αρτοποιός

Μαρούγκα Ελένη, υπάλληλος βιβλιοπωλείου

Μιχαηλάρη Αριάδνη, γραφίστρια, ηθοποιός. μέλος Δ.Σ. ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών)

Μουρίκης Παναγιώτης, μελισσοκόμος

Μουρίκης Τάσος, επαγγελματίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τον «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ»

Νικολάου Καίτη, αντιπρόεδρος Δ.Σ. συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας, αντιπρόεδρος Ένωσης Γονέων Ελευσίνας, πρόεδρος συλλόγου γονέων 4ου Γυμνασίου Ελευσίνας

Παπανικολάου Καίτη, δημοτική υπάλληλος

Παπαπολυχρονίου Λεμονιά, οικιακά

Πατάλας Βαγγέλης, αντιπρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας

Πετρόπουλος Κώστας, μέλος Δ.Σ. συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας

Ρουμελιώτης Απόστολος, ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών

Σαμαράς Χρήστος, δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA»

Σασέλου Αλίκη, συνταξιούχος «ΒΙΒΕΧΡΩΜ»

Σιδέρη-Μαΐλη Κατερίνα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην δημοτική σύμβουλος εκλεγμένη με τον «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ»

Σκοτίδας Χρήστος, καθηγητής στο 1ο Λύκειο Ελευσίνας

Σκουρής Θανάσης, συνταξιούχος λιμενεργάτης

Στάθη Πόπη, δημοτική υπάλληλος

Σταυρίδης Γιώργος, μεταλλεργάτης

Τζαφέρης Δημήτρης, φυσικοθεραπευτής στο Α’ ΚΑΠΗ Ελευσίνας

Τσαντήλα Βασιλική, οικιακά

Τσοπελάκης Νίκος, εκπαιδευτικός φυσικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τον «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ»

Φαρμάκη Καίτη, δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός

Φαρμάκης Θεόδωρος, συνδικαλιστής

Χανάς Κώστας, συνδικαλιστής στον κλάδο των τροφίμων, αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. των εργαζομένων στην εταιρεία «ΚΑΝΑΚΙ»

Χόνδρου Ελένη, πρόεδρος συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, πρώην δημοτική σύμβουλος εκλεγμένη με τον «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ»

Ψάλτης Προκόπης, καθηγητής Μαθηματικών

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αγγελόπουλος Νίκος

πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας 

Αλεξανδρόπουλος Αντώνης

πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Ελευσίνας 

Βαρδάκης Πέτρος

αρτοποιός 

Βαρθαλίτης Αντώνης

συνταξιούχος Χαλυβουργικής

Βασιλείου Ελένη

ταμίας Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας 

Βρυσάκη Σοφία

Νοσηλεύτρια 

Γκατζής Δημήτρης

γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας 

Γκίκα Βιβή

αρτοποιός, πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας 

Γκίνης Βαγγέλης

 φωτογράφος 

Ιωαννίδης Παναγιώτης

γιατρός στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Καλαϊτζή Κατερίνα

ιδιωτική υπάλληλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων 11ου Δημοτικού Ελευσίνας 

Κολοβού Σοφία

αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στο 3ο δημοτικό Μαγούλας

Κουμπούρη Έρση

μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας 

Λιάγκας Τάσος

αναπληρωτής γενικός γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας 

Λινάρδος Ηρακλής

συνταξιούχος

Μαΐλης Νίκος

γραμματέας του ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής 

Μαρινοπούλου Ντάνια

φυσικοθεραπεύτρια

Μαρούγκας Δημήτρης

εμποροϋπάλληλος, μέλος Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης 

Μαρούγκας Δημήτρης

συνταξιούχος, μέλος Δ.Σ Παραρτήματος Ελευσίνας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Μιχαλάκης Δημήτρης

φωτογράφος

Μονοχολιάς Μιχάλης

 ιδιωτικός υπάλληλος 

Μπαρουτίδη Κική

αυτοαπασχολούμενη

Παπαγιαννάκη Ευαγγελία

εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας

Πόταρη Ελένη

συνταξιούχος

Σασέλου Αλίκη

συνταξιούχος «ΒΙΒΕΧΡΩΜ»

Σπυριδωνάκου Μελίνα

ιδιωτική υπάλληλος

Σταυρίδης Γιώργος

μεταλλεργάτης

Ταμπουρατζής, Άρης

 εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ 

Τσίντζηρας Γιώργος

μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων «Χαλυβουργικής» 

Τσοπελάκης Νίκος

εκπαιδευτικός φυσικός 

Φαρμάκης Θοδωρής

Συνταξιούχος 

Χρυσογονίδη Μαίρη

επικουρικός υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑΣ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Βασιλείου Γιάννης

ιδιωτικός υπάλληλος

Γιαννοπούλου Μαρία

ιδιωτική υπάλληλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας 

Ζαγκαβιέρου Στέλλα

φυσικοθεραπεύτρια

Κορδής Γιάννης

ελεύθερος επαγγελματίας 

Λίγγος Θοδωρής

συνταξιούχος

Πεδιαδίτης Νίκος

ιδιωτικός υπάλληλος

Πετρόγιαννου Ελένη

βοηθός φαρμακοποιού, μέλος Ομοσπονδίας Φαρμάκου 

Σάπκας Στράτος

συνταξιούχος

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Δημόπουλος Γιώργος

εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ 

Καλαϊτζίδου Λίζα

συνταξιούχος

Λαλούσης Παναγιώτης

εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας 

Λεβεντέρης Αλέξης

συνταξιούχος, μέλος Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας 

Ντούσης Θοδωρής

 σπουδαστής ΟΑΕΔ 

Παναγιωτίδης Λάζαρος

τελειόφοιτος, φοιτητής στη τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών 

Παπαβασιλείου Κλεοπάτρα

 ιδιωτική υπάλληλος 

Σαγιάκος Νίκος

συνταξιούχος

Σκοτίδας Νάσος

φοιτητής στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

Τσακιλτσίδη Χρυσούλα

απόφοιτος Λυκείου  

Χρυσογονίδη Πόπη

γραμματέας Παραρτήματος Ελευσίνας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑΣ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αγγελοπούλου Δήμητρα

ιδιωτική υπάλληλος 

Δαλαμαγκίδης Κώστας

μηχανολόγος μηχανικός στη Βιομηχανία

Δροσάτος Δημήτρης

συνταξιούχος ΔΕΗ, μέλος συλλόγου γονέων ΑμεΑ

Μιχαηλάρη Ντίνα

συνταξιούχος

Μονοχολιάς Βασίλης

εκπαιδευτικός μαθηματικός

Παπαβασιλείου Θοδωρής

εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας 

Σούρλα Λίτσα

αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στο ειδικό δημοτικό σχολείο Ελευσίνας

Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ελευσίνα(video)
Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ελευσίνα(video)
2019-05-07

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ για να κάνει ο λαός την πραγματική διαφορά, απηύθυνε από την Ελευσίνα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας απόψε στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, στην πλατεία Ηρώων.

«Το αποφασιστικό δυνάμωμα του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές, σε δήμους και περιφέρειες είναι πραγματικό καρφί στο μάτι του εθνικισμού. Μονάχα η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών, να στείλουμε ένα μαχητικό μήνυμα και εδώ στις εργατογειτονιές της Ελευσίνας, του Ασπρόπυργου, της Μάνδρας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (διαβάστε εδώ την ομιλία του και δείτε εδώ βίντεο), ο Μανώλης Βαρδαβάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Αττικής (διαβάστε εδώ την ομιλία του και δείτε εδώ βίντεο) και ο Κωνσταντίνος Κώνστας, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (διαβάστε εδώ την ομιλία του και δείτε εδώ βίντεο).

Αποσπάσματα της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Αυτές τις μέρες που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν στήσει άλλον έναν αποπροσανατολιστικό καβγά στη Βουλή, για να κρύψουν τις πραγματικές τους συγκλίσεις, εμείς δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού και δω στην Ελευσίνα, στο Θριάσιο, το κάλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

ΚΚΕ ισχυρό παντού για να κάνουμε την πραγματική διαφορά! Αυτό είναι το ένα και το μοναδικό μήνυμα που πρέπει να φτάσει μαζί με το ψηφοδέλτιο σε κάθε εργατικό, λαϊκό σπίτι και δω στην Ελευσίνα, τις μέρες, τις ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Τρεις μέρες τώρα, κι ενώ βρισκόμαστε δύο εβδομάδες ως τις εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πετάνε συνεχώς τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί, αν εμφανιστούν στο γήπεδο, θα αποκαλυφτεί αυτό, που κατά βάθος το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, πως Τσίπρας και Μητσοτάκης παίζουν στην ίδια ομάδα, φοράνε την ίδια φανέλα, αυτή των συμφερόντων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Γι΄ αυτό τρεις μέρες τώρα στη Βουλή για να λερώσουν τη φανέλα, για να κρύψουν τις στρατηγικές τους συγκλήσεις στα κρίσιμα, για τη ζωή του λαού, ζητήματα, πετάνε λάσπη ο ένας στον άλλο. Το έργο το έχουμε ξαναδεί οι πρωταγωνιστές αλλάζουν, το σενάριο παραμένει το ίδιο.

Πώς αλλιώς να κρύψουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ότι όταν μιλάνε για ανάπτυξη, για επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα, μιλούν για την καπιταλιστική ανάπτυξη που επιβάλει, οι πολλοί, οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι νέοι, να τσακίζονται για τα κέρδη των λίγων;

Πώς αλλιώς να κρύψουν, ότι τα “προοδευτικά μέτωπα” ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη του ΣΥΡΙΖΑ, και η “περισσότερη Ευρώπη” της ΝΔ, βγάζουν λάδι αυτή την αντιδραστική καπιταλιστική ένωση, στα επιτελεία της οποίας όλες οι κυβερνήσεις -και η “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- έχουν ψηφίσει το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων της;

Πώς αλλιώς να κρύψουν, πως όταν μιλούν για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, εννοούν και οι δύο την αναβάθμιση της αστικής τάξης, γι’ αυτό διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του να υλοποιήσουν τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;

Τρεις μέρες στη Βουλή ακούσαμε για τα κότερα, τις ελίτ, για τους κουμπάρους, τους φίλους εφοπλιστές του καθένα τους, για να κρύψουν ότι μαζί βρίσκονται στο ίδιο κότερο.

Στο ίδιο κότερο βρίσκονταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, όταν ψήφιζαν την εθελοντική και μάλιστα μειωμένη φορολογία για τους εφοπλιστές.

Όταν μαζί ψήφιζαν όλες τις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τις επιδοτήσεις στις μπίζνες των μονοπωλίων.

Στο ίδιο κότερο βρίσκονταν, όταν ψήφιζαν μαζί το τρίτο μνημόνιο, όταν ο ένας ψήφιζε κι ο άλλος εφάρμοζε τους μνημονιακούς νόμους, π.χ. για τον κατώτατο μισθό.

Στο ίδιο κότερο βρίσκονταν όταν με χαρά ψήφιζαν το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. Είναι λοιπόν και οι δύο οι σκαφάτοι του κεφαλαίου.

Τρεις μέρες στη Βουλή ακούσαμε πολλά για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας του Τσίπρα και την πραγματικά απαράδεκτη, ανήθικη, επίθεση στον υποψήφιο της ΝΔ, άτομο με ειδικές ανάγκες, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για την πολιτική τους που έχει οδηγήσει τα ΑμΕΑ στην απομόνωση, την ανεργία, τη φτώχεια.

Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, όπου υπάρχει η ρητή δέσμευση κάθε χρόνο να πετσοκόβονται περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια για την Πρόνοια. Για αυτό δεν λένε κουβέντα για τα πραγματικά προβλήματα των ΑμΕΑ. Γι’ αυτό τρεις μέρες δεν ακούσαμε κουβέντα για το γεγονός ότι με δική τους ευθύνη, χιλιάδες ΑμεΑ ζουν με την αγωνία αν θα περισώσουν το πενιχρό επίδομα και τη σύνταξη αναπηρίας από το “σφαγείο” των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, για το ότι η ανεργία στους βαριά ανάπηρους, αλλά ικανούς προς εργασία, ξεπερνά το 95%, για το ότι στα ειδικά σχολεία -όσα λειτουργούν- φοιτούν περίπου 10.000 μαθητές, μειωμένοι κατά 50% σε σχέση με πριν από 10 χρόνια, όταν με βάση τα διεθνή στάνταρντ πάνω από το 10% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού έχει ανάγκη Ειδικής Αγωγής, δηλαδή πάνω από 200.000 μαθητές.

Τρεις μέρες στη Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, διαγκωνίζονται για το ποιος από τους δύο, μπορεί να δώσει τα περισσότερα ψίχουλα στο λαό.

Ο Τσίπρας; Ο οποίος:

– αφού γονάτισε για 4 και πλέον χρόνια το λαό με τα τρία μνημόνια,

– αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους,

– αφού δέσμευσε ως το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα…,

τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, κατέφυγε στη γνωστή τακτική “σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1”;

Ή η ΝΔ; Που μαζί με το ΠΑΣΟΚ

– έβαλαν στο λαό τη θηλιά των μνημονίων,

– ξήλωσαν εργατικές, λαϊκές κατακτήσεις;

Και οι δύο, αναζητούν άλλοθι γιατί τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα, είναι βαθιά αντιλαϊκά. Γιατί με τα σχέδιά τους, διατηρούν τα υπερπλεονάσματα και τους μνημονιακούς νόμους, προβλέπουν μέτρα προκλητικής στήριξης του κεφαλαίου.

Κανένα μέτρο έστω μικρής ανακούφισης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, δεν θα παίρνονταν, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες και η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στους οποίους πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές. Καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρό του, δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Εδώ στην Ελευσίνα, στο Θριάσιο, σ’ αυτές τις εργατογειτονιές, οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, ζητάνε απλά πράγματα:

Να έχουν σταθερή δουλειά.

Έναν ικανοποιητικό μισθό να μπορούν να ζήσουν.

Να μην πληρώνουν για την παιδεία των παιδιών τους.

Για την υγεία της οικογένειάς τους.

Να ζουν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

Και για όλα αυτά, ούτε άκουσαν ούτε πρόκειται να ακούσουν κάτι, από τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, τους διάφορους βουλευτές τους στη Βουλή, γιατί κανένας τους δεν έχει σχέδιο υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού. Τα σχέδιά τους είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του κεφαλαίου. Γι’ αυτό η ανεργία, η οποία τσακίζει κόκαλα εδώ, στη Δυτική Αττική, όπου βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν κλείσει ενώ άλλες προχωράνε σε απολύσεις, είτε θα κουκουλώνεται είτε θα ανακυκλώνεται με τη μερική απασχόληση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα αξιοποιείται ως άλλοθι, για να ενισχύονται και να διευκολύνονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με το γνωστό επιχείρημα, ότι έτσι, θα διαμορφωθεί καλύτερο περιβάλλον για επενδύσεις και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του κεφαλαίου, για αυτό στους χώρους δουλειάς, επικρατεί ζούγκλα με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις. Γι’ αυτό οργιάζει το φαινόμενο των δουλεμπορικών γραφείων εργασίας στην περιοχή, με χιλιάδες εργαζόμενους

να δουλεύουν σε διαφορετικούς χώρους εργασίας κάθε φορά,

να περιμένουν το βράδυ τηλέφωνο για το πού θα πάνε αύριο,

να κάνουν κάποια μεροκάματα το μήνα,

να μην δικαιούνται δώρα, επιδόματα, αποζημίωση απόλυσης.

Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν συνηθίσει να ζουν σε μια εργατούπολη, δίπλα σε εργοστάσια, χαλυβουργίες, ναυπηγεία, τσιμεντοβιομηχανίες, σε διυλιστήρια και εταιρίες υγραερίου. Βλέπουν, πως τα τελευταία χρόνια σ’ αυτή εδώ την περιοχή, υπάρχει ραγδαία ανάπτυξη των μεταφορών, αυτές που ακούνε να τις λένε: εταιρίες Λοτζίστικς. Έχουν ακούσει να μιλάνε για τη μετατροπή του Θριάσιου σε δια-μετα-κομιστικό κέντρο, για τον Εμπορευματικό Σταθμό που ετοιμάζονται να κατασκευάσουν, στον οποίο, πέρα από τη διακίνηση, θα γίνεται και συναρμολόγηση προϊόντων για απόκτηση πιστοποίησης παραγωγής ΕΕ. Και έχουν κάθε λόγο, να αναρωτιούνται, πόσο ακόμα θα επιβαρυνθεί αυτή η περιοχή, αφού όλα αυτά σημαίνουν ρυπογόνες δραστηριότητες, μεγαλύτερη περιβαλλοντική μόλυνση και μεγαλώνουν τον κίνδυνο για μεγάλης έκτασης βιομηχανικά ατυχήματα.

Έχουν ζήσει το 2015, τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και δηλητηρίασε όλη την Αθήνα με διοξίνες. Μαθαίνουν για τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που γίνονται κάθε χρόνο. Βλέπουν τον τόπο τους, ο οποίος θα μπορούσε να έχει έναν χώρο πρασίνου, αυτόν, ο οποίος είναι ένα φιλέτο χιλιάδων στρεμμάτων, που ξεκινάει από τον ορεινό όγκο και φτάνει μέχρι την θάλασσα, να παραχωρείται σε εταιρία για να φέρει τις δεξαμενές του διυλιστηρίου δίπλα στις αυλές των σπιτιών τους. Ζουν σε μια πόλη όπου το παραλιακό μέτωπό της είναι κλειστό από τα εργοστάσια και τα ιδιωτικά λιμάνια που διαθέτουν, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης του κόσμου στην θάλασσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τον Σκαραμαγκά μέχρι και μετά, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, σε 16 χιλιόμετρα απόσταση, πέρα από το σημείο που είναι στην παραλία του Ασπροπύργου, υπάρχει πρόσβαση στην θάλασσα μόνο σε δύο μικρά κομμάτια, δεξιά και αριστερά από το λιμάνι της Ελευσίνας. Δεν φτάνει που τα ανοιχτά σημεία στην θάλασσα είναι λίγα, τώρα ακόμα κι αυτά ετοιμάζονται να τα παραχωρήσουν στο κεφάλαιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Χώρια που ο κόλπος της Ελευσίνας έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο καραβιών, χώρια που το λιμάνι της Ελευσίνας, όπως κι αυτό του Ασπροπύργου, παίρνει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, δηλαδή της παραχώρησης σε εφοπλιστές και σε μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι κατ’ αποκλειστικότητα πλέον, θα εκμεταλλεύονται τις υποδομές και τους εργαζόμενους.

Η ιδιωτικοποίηση όμως των λιμανιών εξυπηρετεί και την αμεσότερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων. Η χρήση της, ως σταθμού ανεφοδιασμού και βάση για να εφορμούν να μακελεύουν λαούς. Είναι, απ’ ότι φαίνεται, ένας ακόμη όρος στην συμφωνία – μνημόνιο που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας με την διαβολικά καλή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες που ζουν και έζησαν τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, ξέρουν πως οι κίνδυνοι για μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή, παραμένουν.

Γιατί ξέρουν, πως τα αντιπλημμυρικά έργα που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν καλύπτουν την ουσιαστική προστασία της ζωής και της περιουσίας κατοίκων και εργαζομένων. Και μαζί με όλα αυτά, φοβούνται μην τυχόν και βγουν αληθινά, όλα αυτά που ακούνε για τη δημιουργία μιας νέας χωματερής, όπως αυτή της Φυλής, που για πάνω από 50 χρόνια μολύνει την Δυτική Αττική και τον υδροφόρο ορίζοντα του Θριασίου.

Κι όμως σε αυτή την περιοχή, με τη μεγάλη αυτή επιβάρυνση, τη μόλυνση και τα συχνά εργατικά ατυχήματα, υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη στις δομές υγείας. Οι ελλείψεις στο Θριάσιο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας είναι τεράστιες. Αποτέλεσμα να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της περιοχής, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον τομέα της Υγείας.

Εδώ σ΄ αυτή την περιοχή η “δίκαιη ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ και η “βιώσιμη ανάπτυξη” της ΝΔ, η καπιταλιστική ανάπτυξη δηλαδή, καθρεφτίζεται και στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, για το πού οδηγεί ο άναρχος καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Ενώ ο συγκεκριμένος κλάδος έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας, λόγω γεωγραφικής θέσης και έμπειρου εργατικού δυναμικού, τι παρατηρούμε;

Απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι εργάτες,

Διαρκή ανασφάλεια για το μέλλον,

Συνεχείς αυταπάτες για τους “επενδυτές” και τους δήθεν “σωτήρες” που θα σώσουν το Ναυπηγείο.

Είναι γεγονός, πως κυβέρνηση, βιομήχανοι και εφοπλιστές, προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Περιμένουν “ότι θα ανοίξουν οι δουλειές”, ότι πιο πολλά καράβια θα έρχονται στο λιμάνι, άρα περισσότερες επισκευές. Η ακτοπλοΐα χρειάζεται κάποια νέα καράβια, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων χρειάζεται εξέδρες άντλησης πετρελαίου, πλοία μεταφοράς και συντήρησης. Το πολεμικό ναυτικό προετοιμάζεται για νέα προγράμματα μαμούθ. Παράλληλα, τα Ναυπηγεία εντάσσονται στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, στη σύγκρουση μεταξύ αμερικάνικων, κινέζικων και άλλων μονοπωλίων.

Δεν είναι προφανώς τυχαίο, πως αμερικανικά συμφέροντα αγόρασαν το Ναυπηγείο στο Νεώρειο της Σύρου, ενώ και για την Ελευσίνα υπάρχει αντίστοιχη πρόταση. Δεν απασχολεί κανέναν ότι αυτά τα πλοία που θα επισκευάζονται στο Ναυπηγείο, θα αξιοποιούνται, για να σκοτώνονται οι γείτονες λαοί από τους Νατοϊκούς φονιάδες, πάντα βεβαίως στα πλαίσια της περιβόητης γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας.

Ταυτόχρονα, προσπαθούν να συγκαλύψουν πως προϋπόθεση για να “πάρουν” δουλειές τα ναυπηγεία και να “ανθίσει η ανάπτυξη” είναι να παραμείνουν κουτσουρεμένα τα εργατικά δικαιώματα, χαμηλοί μισθοί, διαρκώς χειρότερες οι εργασιακές σχέσεις.

Στις “λύσεις” που προτείνουν, δεν χωράει η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχαν οι εργάτες τα προηγούμενα χρόνια. Δεν χωράει η ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών των εργατών για πλήρη και σταθερή δουλειά, σταθερές εργασιακές σχέσεις, προστασία της ζωής και τη διασφάλιση της υγείας.

Οι εργάτες έχουν πλέον την πείρα και μπορούν να καταλάβουν, πως η λογική του “μικρότερου κακού”, οδηγούσε πάντα προς το χειρότερο τα πράγματα για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Είναι θεωρία βγαλμένη από τα σεντούκια των καπιταλιστών, για να αφυδατώνει, να αφοπλίζει εργατικές διεκδικήσεις, να απομακρύνει την προοπτική της πάλης.

Ήταν και παραμένει επιζήμια, τελικά αντιδραστική θεωρία που στόχο έχει το χτύπημα του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος, τη μακροημέρευση της εξουσίας της αστικής τάξης. Όσο υποχωρείς, ο αντίπαλος καταλαβαίνει πως είσαι “μπόσικος”, ευάλωτος. Ζητάει όλο και περισσότερα, ανοίγει η όρεξή του για να σου τα πάρει όλα αν είναι δυνατόν, καθώς αυτό που κινεί τον καπιταλιστή είναι η ακόρεστη, η ασταμάτητη δίψα του για κέρδος.

Το πραγματικά ουτοπικό είναι ότι μπορεί να κερδίσεις, αν διαρκώς κάνεις πίσω. Ελπίδα για να κερδίσεις, έστω κάτι πρόσκαιρα και προσωρινά, έχεις μόνο αν αντισταθείς, αν σηκώσεις το κεφάλι, αν οργανωθείς και αντεπιτεθείς.

Τα Ναυπηγεία, μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτά.

Στη χώρα μας -επαναλαμβάνουμε- λόγω γεωγραφικής θέσης και έμπειρου εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και να δουλέψει προνομιακά ο συγκεκριμένος κλάδος. Ποιο είναι το εμπόδιο; Ο καπιταλιστικός δρόμος παραγωγής. Αυτόν πρέπει να αμφισβητήσουμε και τελικά να ανατρέψουμε. Σε μια τέτοια πορεία και προοπτική, στο σοσιαλισμό, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, οι εργάτες θα απολαμβάνουν τους κόπους του ιδρώτα τους, θα δουλεύουν για αυτούς και τα παιδιά τους όχι για τους καπιταλιστές όπως τώρα.

Σε μία τέτοια κατεύθυνση, με την εργατική τάξη στο τιμόνι της εξουσίας, με εργατικό έλεγχο και κεντρικό σχεδιασμό, θα μπορεί να λειτουργήσει για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και ο ενιαίος φορέας Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι, ξέρουν πως πρόοδος δεν είναι να δηλώνεις υποταγή στο σύστημα, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι να ζεις δίπλα στα φουγάρα των εργοστασίων, να ζεις δίπλα στη θάλασσα και θάλασσα να μη βλέπεις. Δεν είναι να βρέχει και να φοβάσαι μην πνιγείς. Πρόοδος δεν είναι τα νέα παιδιά να ζουν χειρότερα από τους γονείς, μια ζωή με δόσεις και χωρίς δικαιώματα.

Πρόοδος είναι να στέκεσαι απέναντι από τον αντίπαλο, να παίρνεις τη θέση σου στο μέτωπο της ρήξης και της σύγκρουσης, να ανοίγεις δρόμους για να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά σου.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι και όσες, το βράδυ των εκλογών θέλουν να έχει γκρεμιστεί η ΧΑ από την τρίτη θέση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ. Το αποφασιστικό δυνάμωμα του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές, σε δήμους και περιφέρειες είναι πραγματικό καρφί στο μάτι του εθνικισμού. Μονάχα η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών, να στείλουμε ένα μαχητικό μήνυμα και εδώ στις εργατογειτονιές της Ελευσίνας, του Ασπρόπυργου, της Μάνδρας,

Γι’ αυτό στις εκλογές κρατήστε καλά και ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο. Στις δημοτικές και στην περιφέρεια ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με το γαρύφαλλο. Αυτό θα κάνει την πραγματική διαφορά! Θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε! ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”»

7 νέοι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ελευσίνας-Μαγούλας

Διεύθυνση

Επικοινωνία
Πώς θα Πάτε :

Αφήστε μια κριτική

Αξιολόγηση
-
-
-
-
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Giorgos1966 23 Μαΐου, 2019 11:21 πμ
Αξιολόγηση
-
-
-
-

Εσύ; Τι θα επιλέξεις;

kostas 23 Μαΐου, 2019 11:20 πμ
Αξιολόγηση
-
-
-
-

Σε αυτές τις εκλογές κάνε τη διαφορά!

John 22 Μαΐου, 2019 3:43 μμ
Αξιολόγηση
-
-
-
-

Δώσε δύναμη στη δύναμη σου!

https://laikisyspeirosi-eleusinas.webnode.gr/

k 20 Μαΐου, 2019 9:30 πμ
Αξιολόγηση
-
-
-
-

k

g7 18 Μαΐου, 2019 1:50 πμ
Αξιολόγηση
-
-
-
-

.

Μαρα 17 Μαΐου, 2019 8:59 πμ
Αξιολόγηση
-
-
-
-

Τέλεια