Φορτώνει…

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ελευσίνας

Λειτουργεί στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ελευσίνας», με Κωδικό ΟΠΣ (ΜIS) 5002549, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 09 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής».

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή, με καινοτόμα χαρακτηριστικά, και στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς, που παρέχει υπηρεσίες κινούμενες σε τρεις κεντρικούς άξονες:
α) την υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών και εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),
β) τη διασύνδεση και παραπομπή των πολιτών στα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους,
γ) την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών – βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ωφελουμένων.
Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στον τόπο λειτουργίας και παρέμβασής του, και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, ΡΟΜΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Η παρακολούθηση των ατόμων που εξυπηρετούνται στο Κέντρο Κοινότητας, των ωφελουμένων από συγκεκριμένες υπηρεσίες (ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική, συμπλήρωση αιτήσεων κ.α.) και όσων παραπέμπονται σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου (π.χ. Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο κλπ) γίνεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος υποστήριξης.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελευσίνας στεγάζεται στο κτήριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (ισόγειο, επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου) και στελεχώνεται από:
Κοινωνική Λειτουργό και Διοικητικό Υπάλληλο. Λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από Δευτέρα ως και Παρασκευή και ώρες: 7:30–15:30.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 210-5542096 και τα e-mails: kentro_koin1@elefsina.gr και kentro_koin2@elefsina.gr

 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Εθνικής Αντιστάσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου, Ελευσίνα

Τηλέφωνο:
Επικοινωνία
Πώς θα Πάτε :

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

7:30–15:30

Τρίτη

7:30–15:30

Τετάρτη

7:30–15:30

Πέμπτη

7:30–15:30

Παρασκευή

7:30–15:30

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αφήστε μια κριτική

Αξιολόγηση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed