Εργαστήρι Κεραμικής Ελευσίνας

Εργαστήρι Κεραμικής – Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Στο εργαστήρι κεραμικής και αγγειογραφίας Amasis painter υλοποιούμε τα προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Πρόκειται για προγράμματα αγγειοπλαστικής και αγγειογραφίας που καλύπτουν χρονολογικά και γεωγραφικά ολόκληρη την παρουσία του Ελληνισμού από τα προϊστορικά μέχρι και τα νεώτερα χρόνια.

Το κάθε πρόγραμμα έχει διαθεματική διάσταση και καλύπτει στην ανάπτυξή του ζητήματα διαφόρων γνωστικών πεδίων. Περιλαμβάνει δε, πρακτικό και θεωρητικό μέρος. Στο θεωρητικό παρουσιάζεται και αναπτύσσεται το καθορισμένο θέμα, με τη συνδρομή εποπτικών μέσων (διαφάνειες, αντικείμενα κτλ). Στο πρακτικό μέρος περιλαμβάνεται η κατασκευή αντικειμένου (αγγείου) στον τροχό. Ακολούθως οι μαθητές αφού παρακολουθήσουν την τεχνική διαδικασία, κατασκευάζουν το δικό τους αντικείμενο το οποίο φεύγοντας το παίρνουν μαζί.

Στο πρόγραμμα ζωγραφικής μπορεί να επιλεγεί θέμα από το Μινωικό πολιτισμό (Καμαραϊκά αγγεία, τοιχογραφία από το Μινωικό ανάκτορο κτλ), Μυκηναϊκό (ψευδόστομο αμφορέα), Γεωμετρική περίοδο (αμφορέα του Διπύλου, πυξίδα), Αρχαϊκή εποχή και κλασσικά χρόνια (ανατολίζων ρυθμός, μελανόμορφη και ερυθρόμορφη αγγειογραφία).

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Παγκάλου 59, Ελευσίνα

Τηλέφωνο:
Ιστός:
Επικοινωνία
Πώς θα Πάτε :

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Εξυπηρέτηση
Ταχύτητα
Υπάλληλος
Αποτελεσματικότητα
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed