Λίγα λόγια για τον Ενωτικό Συνδυασμό

Ο Ενωτικός Συνδυασμός γεννήθηκε από την ανάγκη να ακουστεί μια νέα φωνή στα κοινά της πόλης. Συγκροτήθηκε από ενεργούς πολίτες που παραμέρισαν τις διαφορές τους και συμπορεύτηκαν με κοινό όραμα τη δημιουργία ενός ανθρώπινου, σύγχρονου και λειτουργικού Δήμου.

Γιώργος Τσουκαλάς 
Υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας – Μαγούλας

Μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που καλλιέργησε την αγάπη μου για τα κοινά και ασχολήθηκα από νωρίς με την πολιτική. Εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας μας. Η πολιτική κυριαρχούσε στις συζητήσεις οικογενειακές και φιλικές σε ένα σπίτι πάντα ανοιχτό, χωρίς κουτσομπολιά και περιττούς σχολιασμούς.

Με αυτές τις αποσκευές εκλέχτηκα στο δεκαπενταμελές συμβούλιο του Λυκείου. Η συγκεκριμένη περίοδος μετά το 1981 ήταν γεμάτη πάθος για αλλαγή, ρομαντισμό και αγνότητα.Ομιλία στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου : από το  www.zougla.gr

Η πόλη μας χρειάζεται συλλογικές απαντήσεις
Το μέλλον του Δήμου μας και των ανθρώπων του απαιτεί συλλογική προσπάθεια και μόχθο.
Γιώργος Τσουκαλάς #anoigoumepania #elefsina #magoula #enotikos_sindiamos #giorgostsoukalas

Δημοσιεύτηκε από Ενωτικός Συνδυασμός Ελευσίνας-Μαγούλας στις Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019

Πράσινη Πόλη

Οι τίτλοι της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και της Πράσινης πόλης θα αναβαθμίσουν οικολογικά και πολιτιστικά την Ελευσίνα. Θα την κάνουν μοναδική ιδιαίτερη, ξεχωριστή. Ανοίγουμε πανιά!

Δημοσιεύτηκε από Ενωτικός Συνδυασμός Ελευσίνας-Μαγούλας στις Κυριακή, 21 Απριλίου 2019


Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Υποψήφιοι ΣύμβουλοιΤο 1982 πέτυχα στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λαμίας και εκλέχτηκα γραμματέας στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών.Δύο χρόνια έντονης συνδικαλιστικής δραστηριοποίησης, νέες παρέες που άντεξαν στον χρόνο και συνεχίζουν να μου δίνουν δύναμη.Παράλληλα με τη δουλειά μου ως δάσκαλος το 1994 εκλέχτηκα δημ σύμβουλος αμέσως μετά τον Γ. Αμπατζόγλου με τον “Προοδευτικό Συνδυασμό”  ο οποίος είχε επικεφαλής τον Μιχ. Λεβέντη.

Ανεκτίμητο μάθημα για μένα αποτέλεσε και η θητεία μου στα έδρανα της αντιπολίτευσης και κυρίως η συνεργασία μου με τις δύο προαναφερόμενες ισχυρές προσωπικότητες της Αυτοδιοίκησης. Θα τους ευγνωμονώ για πάντα.

Πέρα από τη δραστηριοποίησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανα και άλλες δραστηριότητες που συνδέονται με τα κοινά ενεργά όπως η έκδοση της τοπικής μηνιαίας εφημερίδας ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ *ΜΑΖΙ* με πολλούς ανθρώπους που εμπνεύστηκαν και βοήθησαν το εγχείρημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους και όσες ανιδιοτελώς βοήθησαν στην έκδοσή της.

Το 2002 εκλέχτηκα με τον Ενωτικό Συνδυασμό ο οποίος είχε επικεφαλής τον Γ.Αμπατζόγλου,ορίστηκα αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα συνεργεία του Δήμου.Ήρθα σε επαφή με μικρά καθημερινά προβλήματα. Αντιλήφθηκα πόσο σημαντικό είναι να αλλάζεις την καθημερινότητα.Να κάνεις καλύτερη τη ζωή στην πλατεία, τη γειτονιά, την παιδική χαρά.

Να μαθαίνεις συζητώντας με απλούς ανθρώπους. Ποτέ δεν υποτίμησα κανέναν και βοηθάω όλους όσο μπορώ.

Το 2011 μετά τον άδικο χαμό του Γ,Αμπατζόγλου που ακόμη μας πονάει, εκλέχτηκα δήμαρχος στην ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των δημοτικών συμβούλων του Ενωτικού Συνδυασμού. Ο χαμός του

Γιώργου, η διαδικασία της διαδοχής το άδηλο μέλλον του συνδυασμού, η αναγκαστική σύγκριση ανάμεσα σε πρόσωπα και εφαρμοζόμενες πολιτικές  αποτελούσαν βαρύ φορτίο, μεγάλη ευθύνη. Λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε. Το πείσμα, το σχέδιο και η επαφή με την κοινωνία καθόρισαν και την ενότητα της δημοτικής πλειοψηφίας και το αποτέλεσμα των εκλογών του 2014

Την πρώτη τετραετία εργαστήκαμε ώστε να δημιουργηθεί ισχυρή κοινωνική ασπίδα προς τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας. Υπερασπίσαμε με την πολιτική μας κάθε έναν και καθεμιά που δοκιμαζόταν από την κρίση. Δώσαμε κοινωνική υπόσταση στην πολιτική μας ώστε οι πολίτες να αισθάνονται δίπλα τους η Δημοτική Αρχή.

Έχοντας ως αφετηρία  την προσπάθεια συνοχής  της κοινωνίας αλλά και την αντίληψη ότι η πόλη μας είναι όμορφη και δυναμική θέσαμε ακόμη πιο υψηλούς, οραματικούς στόχους.Έτσι κερδήθηκε το στοίχημα και ο τίτλος  της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.Τώρα πια ενδιαφέρονται πολλοί περισσότεροι να μάθουν για την πόλη μας, τις προοπτικές της, τα σχέδιά μας.Το στοίχημα μας αφορά όλους. Κερδίζοντας το ωφελούνται η πόλη και το μέλλον της.Και αυτό ακριβώς θα γίνει Θα συνδημιουργήσουμε μια πόλη ακόμη πιο ελκυστική, φροντισμένη, ανταγωνιστική, όμορφη που θα διασφαλίσει το μέλλον των επόμενων γενεών.

Με βιώσιμη ανάπτυξη με τη συνεργασία των οικονομικών φορέων της περιοχής μας αλλά και έλεγχο της δράσης τους.

Με πολίτες  συμμέτοχους στην ανακύκλωση έτοιμους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να επιλυθούν προβλήματα μικρότερα ή μεγαλύτερα.Μια πόλη στην οποία οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες θα χαίρονται το παράκτιο μέτωπο αναβαθμισμένο, φωτεινό, καθαρό.

Με πρωταγωνιστές τους νέους στον Πολιτισμό και ενισχύοντας θεσμούς που υπάρχουν όπως τα ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ αλλά διατηρώντας και τους νέους θεσμούς που θα χτίσει η Πολιτιστική αυτά τα χρόνια.

Με συμπαράσταση στα νέα ζευγάρια αναβαθμίζοντας τους παιδικούς σταθμούς, τις παιδικές χαρές, φροντίζοντας τα σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων.

Η Ελευσίνα αισιοδοξεί και σχεδιάζει το μέλλον της. Πρωταγωνιστές οι άνθρωποί της οι οποίοι αναγνωρίζουν την ευθύνη τους για κάθε βήμα της πόλης. Η πόλη ανοίγει πανιά, αισιοδοξεί αντικρίζοντας το μέλλον της και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της. Μια πόλη να ζεις αλλά και να τη ζεις! Μια πόλη φιλόξενη που αγκαλιάζει με αγάπη όλους!

Γιώργος Τσουκαλάς

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Νικολαίδου 78 & Αισχύλου , Ελευσίνα

Τηλέφωνο:
Επικοινωνία
Πώς θα Πάτε :

Αφήστε μια κριτική

Αξιολόγηση
-
-
-
-
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Λεων 2 Μαΐου, 2019 5:57 μμ
Αξιολόγηση
-
-
-
-

Οκ