Φορτώνει…

Αισχύλεια

Τα Αισχύλεια είναι το το ετήσιο καλλιτεχνικό φεστιβάλ της πόλης.
Ο θεσμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ελευσίνας άρχισε το 1975 και οφείλει την ονομασία του στον αρχαίο δραματουργό Αισχύλο, ο οποίος καταγόταν από την Ελευσίνα. Την ευθύνη της διοργάνωσής του έχει ο Δήμος Ελευσίνας και στην πραγματοποίησή του συμβάλλει και μεγάλος αριθμός εθελοντών.
Καλλιτεχνικές δράσεις.

Ο χώρος των παραστάσεων
Το ετήσιο αυτό πολιτιστικό γεγονός λαμβάνει χώρα στο τέλος του Καλοκαιριού και στις αρχές Φθινοπώρου (κατά κανόνα από τα τέλη Αυγούστου ως τις αρχές Οκτωβρίου). Στο κυρίως πρόγραμμά του περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός εκδηλώσεων από πολλούς τομείς των τεχνών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, χορός, εικαστικές εκθέσεις, εγκαταστάσεις, δρώμενα, video art, κινηματογραφικές προβολές κ.α. Με το πέρασμα των χρόνων το πρόγραμμά του εμπλουτίζεται και αποτελεί πλέον σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, όχι μόνο για την πόλη που τον φιλοξενεί αλλά και για την ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής

Χώρος
Η είσοδος του χώρου πραγματοποίησης των Αισχυλείων
Οι περισσότερες εκδηλώσεις των Αισχυλείων λαμβάνουν χώρα σε έναν εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό χώρο, στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας, ο οποίος φανερώνει ιστορικά και τη στενή σύνδεση της πόλης με τη βιομηχανική δραστηριότητα της σύγχρονης Ελλάδας. Οι παραστάσεις γίνονται σε ένα λυόμενο θέατρο, ενώ τα παρακείμενα κτήρια χρησιμοποιούνται για καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, εικαστικές παρεμβάσεις και διάφορες άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες την περίοδο του φεστιβάλ.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα

Τηλέφωνο:
Ιστός:
Πώς θα Πάτε :

Αφήστε μια κριτική

Αξιολόγηση
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed