5ος Ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»

Αισχύλεια 2019
Σεπτέμβριος 8 🕐 08:30

5ος Ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»

Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στις  08:30 στον χώρο έξω από το Αρχαιολογικό μουσείο Κεραμεικού (πλησίον του σταθμού του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) στο Θησείο).

Κατά την αρχαιότητα την 15η ημέρα του μηνά Βοηδρομιώνα (ξεκινούσε στις 23 Αύγουστου) τελούνταν η Πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων η όποια εκκινούσε από την Αγορά της Αθήνας και τερμάτιζε στο χώρο τέλεσης των Μυστηρίων.

Ο Δήμος Ελευσίνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών και το Νομικό Πρόσωπο Π.Α.Κ.Π.Π.Α. στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Αισχύλεια 2019», σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον 5ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού», καθώς και στον παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων (σε διαδρομή εντός της πόλης της Ελευσίνας), την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019. Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ), ο Πανελευσινιακός Α.Π.Ο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) , η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ) καθώς και οι δήμοι Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου.

Διαδρομή Αθήνα- Ελευσίνα μέσω της Ιεράς Οδού

·       Αγώνας 21 χλμ., εκκίνηση: Κεραμεικός, ώρα: 08.30

·       Αγώνας 5 χλμ., εκκίνηση: Ελευσίνα, ώρα: 09.00

Δήλωση συμμετοχής: eleusisimimarathon.gr

Διαδρομή 5 Χιλιομέτρων Εντός Της Πόλης

Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 8  Σεπτεμβρίου στις 09:00 επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον Αρχαιολογικού χώρο.
Εκκίνηση:

8 Σεπτεμβρίου, 2019 8:30 πμ

Λήξη:

8 Σεπτεμβρίου, 2019 8:00 μμ

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αρχαιολογικό μουσείο Κεραμεικού