Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Ψήφισμα του δήμου Ελευσίνας για την επαναλειτουργία λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ

Ψήφισμα του δήμου Ελευσίνας για την επαναλειτουργία λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ

Ψήφισμα του δήμου Ελευσίνας για την επαναλειτουργία λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ

Την επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Α16 ζητάει ο Δήμος Ελευσίνας με από ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου.

Το ψήφισμα έχει ως εξής: 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας που συνήλθε την 08-05-2018 ημέρα Τρίτη μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. ΚΡΙΕΚΟΥΚΗ Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, σε Συνεδρίαση, παρόντος του Δημάρχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, συζήτησε το 2ο έκτακτο θέμα της ημερήσιας διάταξης με θέμα : «Λήψη απόφασης για την άμεση επαναλειτουργία λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ» και έπειτα από εμπεριστατωμένη συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής και η ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ενημερωθήκαμε για τη διακοπή της λεωφορειακής γραμμής Α16 από τα ΜΜΕ. Η πράξη αυτή χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς της πόλης μας είναι ανεπίτρεπτη και αναδεικνύει μια διαχρονική τάση υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, χιλιάδες εργαζόμενοι μετακινούνται είτε με ίδια μέσα επιβαρύνοντας το περιβάλλον και χάνοντας μεγάλο μέρος του μισθού τους, είτε με προβληματική σε λειτουργία συγκοινωνία,  αφού οι γραμμές του ΟΑΣΑ είναι ελλιπείς αλλά ακόμη και ο προαστιακός σιδηρόδρομος λειτουργεί με αλλεπάλληλες μετεπιβιβάσεις δυσχεραίνοντας την πρόσβαση επισκεπτών, εργαζομένων, τουριστών και κάθε ενδιαφερόμενου. Αυτό δεν συνάδει με την ανάδειξη της πόλης και της περιοχής ως προορισμού με εύκολη προσβασιμότητα.

Ζητάμε:

  • Να  επανέλθει άμεσα η γραμμή Α16 με τακτικά δρομολόγια
  • Να δημιουργηθούν τοπικά δρομολόγια στις βιομηχανικές και εμπορικές ζώνες του Θριασίου Πεδίου, αίτημα το οποίο εδώ και δεκαετίες υποβάλλεται συνεχώς στον ΟΑΣΑ από τους φορείς της Δυτικής Αττικής χωρίς καμία ανταπόκριση.
  • Να προσδιοριστούν Έκτακτα δρομολόγια για τους σκοπούς της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και των υπόλοιπων πολιτιστικών δράσεων της πόλης (Φεστιβάλ Αισχύλεια, ξεναγήσεις αρχαιολογικού κ.λπ) με αφετηρία κομβικά  σημεία της Πρωτεύουσας όπως το Σύνταγμα, το Θησείο, ο Πειραιάς κ.λπ
  • Άμεση διαβούλευση με τον ΟΑΣΑ ώστε να υλοποιηθούν τα παραπάνω το συντομότερο δυνατό.

Το παρόν Ψήφισμα να σταλεί:

  • Στον ΟΑΣΑ, Μετσόβου 15, Αθήνα 106 82
  • Στον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ κ. Τάσο Ταστάνη
  • Στο Υπουργείο μεταφορών δικτύων και υποδομών
  • Στον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη
  • Να δημοσιευθεί στον Τοπικό τύπο