Δήμος Ελευσίνας | Να κηρυχθούν η Ελευσίνα και η Μαγούλα σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

Δήμος Ελευσίνας | Να κηρυχθούν η Ελευσίνα και η Μαγούλα σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

Δήμος Ελευσίνας | Επιστολή προς Περιφέρεια Αττικής & Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας : Να κηρυχθούν η Ελευσίνα και η Μαγούλα σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

Οι έντονες  βροχοπτώσεις  της 26ης  και 27ης /6/2018  προκάλεσαν την  υπερχείλιση των πολλών ρεμάτων (Μικρό και Μεγάλο Κατερίνι, Σούρες, Λούτσα κ.α.) που διαρρέουν την Δημοτική Ενότητα της  Ελευσίνας και καταλήγουν στη θάλασσα και ,συνακόλουθα , κατέστρεψαν, αυτή τη φορά, δίκτυα κοινής ωφέλειας ,υποδομές και οδούς  στην Ελευσίνα.
Ειδικότερα:
Από τα όμβρια ύδατα ,τα φερτά υλικά και τα λασπόνερα αποκολλήθηκε η άσφαλτος  και αποκαλύφθηκαν και προκλήθηκαν ζημιές στις  υποδομές κοινής ωφέλειας (φρεάτια , αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων) στις περιοχές Μπλόκο, Παράδεισος και Κιτσοκώστα της Ελευσίνας ,συνοικίες που διέρχονται  τα ρέματα πριν καταλήξουν αυτά στον κόλπο της Ελευσίνας. Οι λάσπες και τα φερτά υλικά γέμισαν τους αγωγούς που αδυνατούσαν να απορροφήσουν τους τόνους των ομβρίων που επί αρκετή ώρα έπεφταν.
Το Δημοτικό Στάδιο της Ελευσίνας κατακλύσθηκε από όμβρια και λάσπες , οι υπόγειες διαβάσεις επί των οδών Ζ. Καλαθά και Δήμητρος της Ελευσίνας που οδηγούν στη Μαγούλα πλημμύρισαν και διακόπηκε πλήρως η επικοινωνία Ελευσίνας –Μαγούλας ,όπως επίσης και η κυκλοφορία οχημάτων  στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου.
Οι οδοί της Ελευσίνας Ιωάννου Αγάθου και Εθνικής Αντιστάσεως  έγιναν λασπεροί χείμαρροι και η στάθμη των νερών του Σαρανταποτάμου έφτασε σε οριακό ύψος ,το ρέμα της Λούτσας πλημμύρισε την παλαιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της ΠΥΡΚΑΛ , ενώ τμήμα του Σούρες που διέρχεται από την πόλη μετέφερε χιλιάδες κυβικά λασπόνερα στον κόμβο της Ελευσίνας.
Το ρέμα Μεγάλο Κατερίνι υπερχείλισε στο σημείο συνάντησης του με την Επαρχιακή Οδό προς το Καμάρι Βοιωτίας μετατρέποντας την σε χείμαρρο ,που πλημμύρισε τις παρόδιες επιχειρήσεις , ενώ μεγάλες ζημιές δημιούργησε και το ρέμα Μικρό Κατερίνι πλημμυρίζοντας πολλές εγκαταστάσεις επιχειρήσεων.
Είναι άμεση ανάγκη να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης στους κατεστραμμένους δρόμους ,στα πεζοδρόμια στα δίκτυα και στις υποδομές  των Δημοτικών Ενοτήτων Μαγούλας και Ελευσίνας για την ομαλή εξυπηρέτηση των  κατοίκων, των επιχειρήσεων και των ζωτικών λειτουργιών της πόλης. Καθώς επίσης η ολοκλήρωση των μελετών και κατασκευών ομβρίων τόσο στη δημοτική ενότητα Μαγούλας, όσο και στην Ελευσίνα.
Σημαντικότερο δε, όλων αυτών είναι η διευθέτηση των ρεμάτων, στη δημοτική ενότητα Μαγούλας και η διευθέτηση ρεμάτων της γειτονικής Μάνδρας που καταλήγουν στη Μαγούλα και την Ελευσίνα και από εκεί στη θάλασσα.
Για τους λόγους αυτούς πρέπει, το σύνολο του Δήμου Ελευσίνας,  η Δημοτική Ενότητα Ελευσίνας και η Δημοτική ενότητα Μαγούλας να κηρυχθούν  σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης.